marți, 20 martie 2012

Cum a ajuns faima sa fie un dezastru pentru o poveste care a costat 250 de milioane de dolari

stirileprotv.ro Producatorii de la Walt Disney Co. au anuntat luni ca anticipeaza pierderi uriase de pe urma mega productiei John Carter doar in primele saptamani din martie - astfel filmul ajunge unul dintre cele mai mari dezastre financiare.

Adevarul din spatele marelui esec sta in influenta uriasa pe care cartile au avut-o asupra altor mari francize de succes. Cele mai importante personaje, momente si faze au aparut astfel de mult pe marile ecrane. Insectele Sith au fost preluate de George Lucas si transformate in personajele negative din Razboiul Stelelor. Tot Lucas a imprumutat-o si pe Printesa Leia, bikini-ul acesteia, navele zburatoare din desert si monstrii uriasi denumiti banthas. Gene Roddenberry, cel care a inventat Star Trek s-a inspirat din plin din cartile lui Burroughs, la fel si James Cameron pentru filmul sau Avatar. Toate aceste filme au adunat miliarde de dolari in box office-ul american de-a lungul anilor. 

Astfel ca, acum, John Carter nu mai aduce nimic nou pe marile ecrane, desi aceasta este povestea originala.

Filmul 3D regizat de Andrew Stanton despre aventurile unui capitan, erou de razboi, ajuns inexplicabil pe planeta Marte unde se lupta cu civilizatiile locale a declansat un adevarat razboi in cadrul studiourilor Disney.


Filmul cu Taylor Kitsch, Lynn Collins si Willem Dafoe a fost facut cu un buget de 250 de milioane de dolari la care se aduga costuri de marketing de 100 de milioane de dolari. In cele doua saptamani de la lansarea in cinematografe, John Carter a facut incasari de 53 de milioane de dolari pe teritoriul nord american de unde producatorii aveau cele mai mari asteptari.


Filmul s-a descurcat mai bine in restul lumii de unde a reusit sa adune suma de 126 de milioane de dolari, insa acesti bani sunt impartiti intre producatori si patronii de cinematografe din afara Statelor Unite, asa ca sumele care ajung in conturile celor de la Disney sunt in realitate mult mai mici.

Citeste mai mult pe ProCinema.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu