sâmbătă, 9 iunie 2012

Hraneste-ti sufletul cu sunete alese

Oriunde am privi sau asculta, lumea care ne inconjoara este alcatuita din culoare si sunet. Inca de cand ne nastem, primul strigat pe care il vom emite va fi un sunet strident, un strigat de bun venit in aceasta lume, iar prima voce pe care o vom auzi va fi cea a mamei, asadar sunetul este printre primele elemente naturale cu care ne vom obisnui. Mai apoi cantecul de leagan al mamei si vocea sa blanda ne va acompania primii ani ai vietii, urmand ca mai apoi sa descoperim o mare imensa cu sunete, care mai de care mai speciale si la inceput atat de ciudate pentru noi.

Inca din primii ani de viata, unui copil ii poate fi influentata perceptia si placerea auditiva daca parintii ii vor oferi spre ascultare pasaje muzicale placute, linistitorare, astfel incat acesta chiar va putea dormi in acordurile unui pasaj muzical linititor, care poate deveni mai apoi atat de preferat. Calitatea sunetului articifial, produs cu ajutorul aparaturii audio este direct proportionala cu calitatea echipamentelor pe care le veti utiliza pentru redarea acestuia.

Prin sisteme audio intelegem totalitatea echipamentelor specifice acestui gen de aparatura muzicala, fie ea pentru acasa, fie pentru propriul automobil, care ofera posibilitatea redarii si amplificarii in sisteme de difuzoare a pasajelor muzicale dorite. Un amplifictor stereo este suficient pentru a putea reda in boxe orice stocare muzicala de pe majoritatea mediilor unde aveti depozitata biblioteca dumneavoastra audio. Nu oricare tip de amplificator care are atasate o preche de boxe audio de calitate va putea realiza redari de exceptie ale suntelor inregistrate dinspre diversele medii de stocare. De aceea este util sa va ingrijiti si sa alegeti un aparat care prezinta o calitate recunoscuta in domeniu, pentru ca in aceasta arie calitatea aparaturii este decisiva pentru a putea beneficia de un sunet de exceptie.

De aceea ati putea folosi un amplificator yamaha, care detine in randul melomanilor aprecieri pozitive si care odata ce l-ati acompania cu o pereche de boxe bose, atunci sunetul pe care copilul si chiar dumneavoastra cei maturi il veti asculta va aduce multa placere si mai ales incantare prin unicitate si prezenta vie, realista a acordurilor orchestrei si/sau a interpretului preferat.

Daca sunteti si un impatimit al vizionarii filmelor sau a concertelor la televizor, atunci cu siguranta veti putea utiliza un receiver yamaha, care are capacitatea de a sustine un intreg ansamblu de boxe, fiecare avand zona sa de pozitionare in camera si de redare a anumitor frecvente muzicale, intregul ansamblu aducand o realitate sonora unica combinata cu imaginile vizionate, direct in livingul dumneavoastra.

Pentru situatia in care sunteti si posesor al unui autoturism si aveti si placerea de a face excursii chiar si in cele doua zile de week-end, atunci este foarte posibil ca sa nu va puteti desparti prea usor de muzica preferata. Solutiile tehnologice actuale va permit aducerea chiar in masina dumneavoastra a intregii capacitati de redare a sunetelor placute pe care le aveti in locuinta. Pare putin greu de crezut acest lucru, cum ar putea ca un sistem de difuzoare boxe auto sa poata ajunge la performantele echipamentelor pe care le aveti in locuinta.

Cu toate acestea este perfect reala aceasta situatie si numai daca veti incerca cuplarea unui mp3 auto la un amplificator auto care va fi dotat la randul sau cu un sistem de boxe audio specializate veti avea de infruntat o adevarata cascada de sunet si spatialitate pe care aceste sisteme audio dedicate vi le vor pune la dispozitie.

Asadar decideti si actionati in consecinta daca sunteti pasionati de muzica, iar daca aveti si un copil in familie incercati sa-l invatati inca din primii sau ani de viata ce inseamna muzica de calitate pe care o va asculta de preferinta cu ajutorul unor sisteme audio performante.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu