joi, 5 aprilie 2012

SOC la BAZINUL din Baia Mare. Patru copii au ajuns la spital. Se cauta vinovatii

Patru copii, niciunul mai mare de 11 ani, au ajuns la spital dupa ce au inhalat vapori de clor la Bazinul Olimpic din oras, unde se antrenau. Li s-a facut rau, iar antrenorul nu a stiut cum sa-i scoata mai repede la aer.

Noua copii s-au intoxicat cu clor in timpul antrenamentelor, iar patru dintre ei au ajuns la spital. Sunt cu totii elevii unei scoli cu program de sport si se antreneaza aprope zilnic la bazin. Unul dintre parinti, care isi astepta baiatul sa termine antrenamentul, a sunat la 112. Imediat, patru ambulante i-au luat pe cei mici si i-au dus la spital. Doar 4 dintre ei au suferit o intoxicatie mai grava, pentru ca se aflau cel mai aproape de gura de aerisire, insa si ei sunt acum in afara pericolului.

La bazin a sosit o echipa de la Biroul de Investigatii Criminale, specialisti de la Directia de Sanatate Publica si angajati de la Inspectoratul teritorial de Munca. Au aflat ca totul a pornit de la niste lucrari la sistemul de filtrare a apei, care se faceau la subsol. O teava s-a fisurat, iar zeci de litri de apa amestecata cu clor au ajuns in sistemul de ventilatie al cladirii.

Inspectorii de la protectia muncii au inceput deja sa le ia declaratii muncitorilor care lucrau la subsol, iar specialistii de la Directia de Sanatate Publica au prelevat probe de apa si din bazin si din conducte. Deocamdata, pana la remedierea defectiunii, piscina va ramane inchisa. Procurorii vor stabili cui ii apartine vina si ce sanctiuni vor aplica.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu