miercuri, 2 mai 2012

Calculatoare second hand - o solutie ieftina pentru vremuri de criza

Au venit peste noi si din pacate se pare ca vor mai veni in continuare vremuri economice tulburi. Astazi este mult mai greu sa-ti cumperi un sistem desktop nou, datorita faptului ca preturile la calculatoare noi au crescut foarte mult, cu peste 20 la suta. Acest lucru are teoretic doua cauze: cresterea in valoare a monezii unice europene si inundatiile de anul trecut din Thailanda, care au dus la prabusirea productiei de hard diskuri si la cresterea valorii lor si a componentelor lor pretutindeni in lume. Nici varianta de achizitionare a unui calculator nou in rate nu mai este atractiva, deoarece bancile si-au modificat conditiile de acordare a creditelor si au marit dobanzile practicate. Astfel, cea mai buna solutie, mai ales pentru buzunarele mai subtiri (si din pacate mai numeroase), ramane achizitionarea de calculatoare sh. Calculatoare second hand pentru toate buzunarele, de la cele foarte sarace pana la cele medii spre bune si chiar foarte bune, de ce nu.

Daca viata, necazurile si lipsa banilor v-au adus in situatia de a va gandi la posibilitatea cumparararii de calculatoare second hand, nu va speriati si nu va suparati. Lasati la o parte cliseele arhicunoscute si folosite de restul lumii, conform carora ceea ce e vechi nu e bun ca un lucru nou. Sa va spun un lucru, de multe ori este chiar invers, adica un calculator vechi poate fi mai bun si mai fiabil decat unul nou, care are ultimele upgrade-uri in materie de hardware si software. Trebuie doar sa stiti ceea ce doriti sa cumparati si de unde sa cumparati.

Brandurile mari de calculatoare se gasesc si in stare second hand. Si ele sunt ambalate si sigilate, si ele au certificate de garantie si de calitate. Acestea pot fi mai bune si mai ieftine decat niste chinezarii noi, sclipicioase si care va iau ochii, dar fac rabat de la calitate, costand si foarte mult. Bineanteles, ne referim aici la magazine it second hand fizice sau online autorizate, cu vanzatori profesionisti si care va pot da sugestii tehnice folositoare. Un magazin second hand de calitate se distinge prin faptul ca nu difera cu nimic de un magazin de produse noi, singura diferenta ramanand vechimea si gradul diferit de uzura a componentelor, lucruri care nu trebuie sa impieteze deloc asupra calitatii functiilor desfasurate de aceste calculatoare. Ca atare, si-ntr-un magazin second hand avem mai multe tipuri de sortimente de calculatoare, unele fiind generatii mai vechi si mai putin performante iar altele fiind apropiate de performante cu cele mai noi si ca atare cu preturi usor mai ridicate, dar totusi mult mai mici in comparatie cu pretul lor real, ca marfuri noi.

La magazinele second hand nu gasiti doar calculatoare, ci si monitoare, tastaturi, mouse-uri, imprimante si alte periferice, importante pentru a va satisface in totalitate nevoile complete din domeniul IT. Pentru fiecare in parte aveti perioada de garantie, chiar daca mai mica decat la magazinele de produse noi, lucru explicabil prin faptul ca totusi, indiferent de cat de buna ar fi reconditionarea, sistemul are parte de uzura timpului. Chiar si asa, un calculator la mana a doua, cumparat dupa o analiza atenta si pertinenta, poate sa-si duca la sfarsit misiunea foarte multi ani. Depinde si cum il utilizam si cat de atenti suntem atunci cand ii solicitam toate resursele. Satisfactia cumpararii unui calculator bun second hand, la un pret incomparabil de bun fata de produse noi, nu se poate compara cu nimic altceva. 


Tags: calculatoare sh, calculatoare second hand

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu