luni, 19 martie 2012

Anticariatele online in voga

Care sunt si cum se prezinta principalele anticariate online autohtone

anticariatele online s-au impus deja ca o alternativa fata de prafuitele anticariate clasice. Dar spatial virtual a inceput déjà sa geama de astfel de productii. O privire exhaustiva, comparativa asupra celor care apar la initializarea unei cautari pe Google dupa cuvantul cheie „anticariat” va va lamuri asupra avantajelor si punctelor slabe a celor mai importante anticariate online care apar pe prima pagina de rezultate.

 

Librarie.net

Este un adevarat portal al cartilor, noi sau vechi. Oferta de aici este cu adevarat generoasa. Cartile sunt dispuse in categorii precise. In plus, pe langa carti, oferta include si filme, jucarii, muzica si, o categorie mai generala, numita Diverse. Pana aici, numai de bine. Motorul de cautare care echipeaza acest anticariat este dezamagitor. Desi dispune de un buton „Cautare avansata”, optiunile de aici sunt aproape inexistente.Se poate face o cautare in functie de pret si se pot omite rezultatele care nu mai sunt disponibile in stoc (insa acesta se va dovedi performant fata de cele care echipeaza concurenta). Tot la punctele negative, trebuie mentionat si faptul ca nu exista o rubrica cu promotii. Chiar daca avem un titlu cu reducere scos in fata, acesta nu este suficient.

 

Alegecarte.net

Un aspect mai putin profesional, dar parca cu o categorisire a titlurilor ceva mai inspirata. Avem inclusiv un buton central, de unde avem acces direct la noutatile site-ului. Motorul de cautare este si mai saracacios decat in cazul anterior, insa de aceasta data avem posibilitatea de a recurge la comenzi telefonice.

 

anticariatultau.ro

De la prima acccesare suntem surprinsi de designul cu adevarat profesionist. Fata de cat de saracacios era acesta in cazul primelor doua site-uri, de data aceasta chiar putem respira usurati. S-a facut dreptate! Insa surprizele placute nu se opresc aici. Oferta site-ului nu se reduce doar la carti. Pe langa cartile de anticariat si cele noi, mai avem si o categorie foarte generoasa de obiecte colectionabile, apoi antichitati, arta si chiar discuri de vinil. Fiecare din aceste categorii vin cu subcategorii foarte bine puse la punct si cu o prezentare pe masura. Avem chiar o functie de comparare care ne va ajuta sa facem cea mai buna alegere. Motorul de cautare... la fel de rudimentar...  Poate ca ar trebui sa il excludem de tot din criteriile de apreciere... Concluzia: un anticariat virtual complet din toate punctele de vedere.

 

Coltulcolectionarului.ro

Mda, ne intoarcem la aspectul tern, lipsit de imaginatie cu care incepem sa ne obisnuim. Ne entuziasmam insa descoperind butonul „Promotii”. Alarma falsa, in loc de carti sau obiecte la preturi intr-adevar de promotie, descoperim cu tristete ca aici sunt doar strategii de marketing. Totusi, orientandu-ne spre categoriile de produse gasim carti la 5 lei (dupa parerea noastra supraevaluate). In rest, doar carti, prezentate destul de meticulos, dar intr-un stil mai degraba ingineresc.

 

anticariat.go.ro

Exemplul viu ca intotdeauna se poate si mai rau. Cel putin din punct de vedere al designului. Daca reusim totusi sa ne invingem prima dezamagire, o vom cunoaste pe cea de a doua: nu exista motor de cautare. Apoi pe cea de a treia: posibilitatea autentificarii lipseste, de asemenea. Ce ar mai fi de spus? Da, categoriile par a ascunde o oferta destul de bogata dar... nici de aceasta data nu avem noroc. Produse putine si cu o prezentare care nu le pune deloc in valoare. Drept pentru care ne vom intrerupe periplul printre anticariatele virtuale cu un gust amar. Totusi, exista unul care ramane ca un exemplu de urmat sau, poate doar exceptia care intareste regula...

 

 


dumbrava minunata, anticariat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu