joi, 22 martie 2012

Incalzirea prin pardoseala

 Printre solutiile moderne de incalzire, din ce in ce mai uzitata este incalzirea prin pardoseala

Liberalizarea  energiei este doar o chestiune de timp. Dar timpul incepe sa nu mai aiba rabdare... Cei care nu se vor pregati din timp, vor fi lasati in offside de preturile de intretinere din ce in ce mai mari. Pentru cei care insa cauta alternative, ofertele sunt diverse. In primul rand, ar trebui sa aveti in vedere obtinerea unui grad de autonomie din ce in ce mai ridicat fata de retelele monopoliste clasice. Programele guvernamentale de tipul „Casa Verde” sunt un imbold in acest sens, insa birocratia poate sa va descurajeze la un moment dat. Insa, daca sunteti la inceput de drum, puteti sa va ganditi in perspectiva, si sa va planuiti casa tinand cont de noile tendinte practice. Dincolo de izolarea termica eficienta va trebui sa ganditi la o solutie de incalzire cat mai viabila si eficienta. O idee in acest sens ar fi chiar incalzirea prin pardoseala.

 

Avantajele evidente ale incalzirii prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala este o solutie eleganda, dar mai ales eficienta pentru incalzirea oricarui tip de spatiu si poate fi instalat in aproape orice tip de pardoseala. Sistemul de incalzire al podelei este invizibil si prin asigurarea temperaturii uniforme pe toata suprafata pardoselii incalzite se obtine un grad de confort net superior fata de sistemul clasic de incalzire cu radiatoare si, totodata, o economie in functionare de 20% - 30% prin controlul temperaturii de la nivelul pardoselii si a celei de ambient cu ajutorul termostatelor inteligente. Prin sistemul incalzire prin pardoseala se obtin 24-25 grade la baza podelei, 22 grade la nivelul corpului si 20 grade la nivelul tavanului; rezulta de aici un consum de energie mai redus comparativ cu sistemele clasice de incalzire cu radiatoare, fapt care se regaseste si in preturile totale de intretinere.

 

Covorase incalzitoare – primul pas

Exista mai multe tipuri de solutii pentru incalzirea prin sau de la nivelul pardoselii. In functie de ce alegeti va trebui sa va orientati dupa un anumit tip de accesorii pentru incalzire. Poate cea mai populara in momentul de fata este prin sistemele de incalzire care utilizeaza cabluri incalzitoare DEVI. Poate fi ca sursa unica de caldura sau complementare. Covorasele incalzitoare se introduc in adezivul de gresie iar cablul incalzitorin sapa de maxim 5 cm. Daca se apeleaza si la un sistem de reflexie a caldurii, evitandu-se astfel pierderile suplimentare, consumul de energie se reduce chiar si mai mult. Iar, ca masura de prevedere, trebuie sa prevedeti instalatia cu un sistem de dezactivare, daca vreodata veti vrea sa o utilizati ca sistem complementar pentru o alta sursa de incalzire.

 

Sfaturi practice

Mai exact, un sistem inteligent va fi montat pe placi de polistiren care nu va lasa caldura sa fie absorbita de pamant sau de vecinul de jos. Apoi se pun tevile de cupru maleabil sau de PPR (sunt mult mai ieftine decat furtunul Rehau, de exemplu). Distanta dintre spire va decpinde de modul de utilizare al incaperii (de obicei se pastreaza distanta de 15 – 20 cm la un diametru a tevi de 12 mm). Va trebui sa aveti mare grija la modul de asezare a tevilor. Este recomandat ca acestea sa urmareasca in spirala conturil camerei la un pas de 30 – 40 mm, dupa care, odata ajunsi in centrul camerei se parcurge distanta inapoi spre distribuitor, obtinandu-se astfel un pas de 15 – 20 cm.

 

 


incalzire pardoseala preturi, incalzire pardoseala

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu