marți, 6 martie 2012

Optiuni ale tabletelor de la oferte

Android are tot ce va puteti dori, iOS are cele mai multe aplicatii
Android se distanteaza enorm de restul sistemelor de operare care echipeaza tabletele pe care le puteti gasi in ofertele magazinelor de profil cand vine vorba despre elementele extra.La fel se intampla si in cazul smartphone-urilor din oferte. In primul rand discutam de suportul USBHost, care permite aproape oricarui dispozitiv USB sa fie conectat la tableta: hard disk extern, tastatura, mouse, stick USB, card SD. In teorie, orice dispozitiv USB ar trebui sa poata fi conectat – in realitate, nu exista drivere dedicate pentru toate perifericele. In plus, Honeycomb suporta nativ doar formatul de fisiere FAT 32. Dar exista exceptii, Asus Transformer recunoaste discuri NTFS.

iPad versus BlackBerry
De asemenea, pentru tableta de oferta iPad exista un accesoriu util, totusi, din cauza interfetei proprietare, aria de functionare e mai limitata si dispozitivele sensibil mai scumpe. Tableta BlackBerrypoate fi conectata la un smartphone BlackBerry (aveti multe asemenea modele in ofertele operatorilor de telefonie mobila) prin optiunea Bridge prin intermediul unei  conexiuni codate, pentru a putea schimba contacte si a putea scrie e-mailuri.
Revenind la iPad, valoarea adaugata pe care o aduce se regaseste in plaja mare de aplicatii dedicate si optimizate.

Problemele HP si RIM
Aici HP si RIM au o mare problema pentru ca doar cateva mii de aplicatii nu reprezinta un motiv de atractie pentru utilizatori. Clientul YouTube din webOS, precum si cel de e-mail de pe Playbook nu fac altceva decat sa deschida in browser anumite site-uri. Pe langa lipsa unei functionalitati pentru managementul contactelor, inexistenta unui client de e-mail dedicat pe Playbook repreyinta una din marile sale slabiciuni. In viitor, aplicatiile Android ar trebui sa poata rula pe el.

Dar si intre Android si Honeycomb
Nici pe Android situatia nu e mai roz: aplicatii construite special pentru Honeycomb sunt putine. Cele clasice Android au probleme clare de acomodare in interfata. Cu doar cateva sute de programe, Honeycomb nu poate concura cu cele peste 100.000 de pe tableta iPad. Totusi, aplicatiile pentru smartphone-urile asociate care au invadat ofertele ruleaza pe ambele sisteme de operare.
Nici Google si nici HP sau RIM nu au pe piata un produs „iPad killer” desi inovatiile aduse la nivel de hardware si sistem de operare sunt foarte importante. Lipsa suportului Flash si a multitastingului, imposibilitatea de a folosi fisiere fara implicare iTunes nu sunt neaparat un impediment.

Inovatii care apar in iOS 5
Deci tableta viitorului ramane iPad. Urmariti ofertele daca vreti sa achizitionati un astfel de produs. Mai ales pentru ca viitorul sistem de operare iOS 5 va aduce peste 200 de functii noi. Printre ele amintim sincronizarea in cloud a aparatelor iOS via iCloud, cu 5 GB de spatiu de stocare. Apoi, browserul Safari va fi disponibil pentru tableta. Centrul de notificari va avea mai multe evenimente intr-o singura interfata. De asemenea, suportul pentru gesturi se va imbogati cu posibilitatea de a folosi mai multe degete. Este de amintit si integrarea iMessage ca modalitate rapida de trimitere gratuta a mesajelor catre alte aparate iOS, integrarea twitter, update-uri si sincronizari Over-the-air, detectia dispozitivelor prin functia Find my... via localizare prin GPS si modul de timp reminder.
Sunt insa anuntate si cateva minusuri. Cel mai usturator este poate lipsa implementarii suportului pentru Flash si nici multitastingul, dar si necesitatea de a folosi iTunes in continuare.


vand telefon, telefoane de vanzare

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu