sâmbătă, 31 martie 2012

Muzica parte din viata noastra

Intregul univers este alcatuit dintr-o diversitate de sunete pe care daca le vom asculta cu atentie vom avea surpriza de a descoperi adevarate compozitii create de natura. Totul este imbracat in inflexiuni si tonalitati care cu greu ar putea vreodata fi reproduse la acelasi nivel la care sunt proiectate in spatiu de catre adevaratii artisti ai naturii. Fie ca vorbim de fosnetul unei paduri sau de murmurul unui izvor, ori daca ne gandim la concertul inegalabil al unei paduri tropicale sau la muzica abisala a marilor si oceanelor planetei, toate ne impresioneaza intr-o masura fara precedent.

Odata cu trecerea timpului, tehnologiile specifice pentru redarea artificiala a sunetului si depunerea sa pe diferite suporturi analogice sau digitale, au condus treptat la studii aprofundate in legatura cu echipamentele care pot sa inregistreze si sa redea sunetele produse in mod natural sau cu ajutorul intrumentelor si vocii umane.

Toate aceste echipamente, fie ele de inregistrare, fie cele pentru redare, inglobeaza o tehnologie aparte, atent studiata de catre inginerii electronisti si cei de sunet. Pentru iubitorii muzicii de calitate, au fost concepute sisteme audio, a caror performanta este inbunatatita cu fiecare an care trece, in incercarea de a oferi melomanilor un sunet cat mai fidel si realist al pasajelor pe care doresc sa le asculte.

Aparatura care preia semnalul sursei care detine inregistrarea audio pentru a-l conduce catre sistemele de boxe, joaca un rol important in complexitatea acestui sistem. Este vorba despre un amplificator stereo, care poate avea in functie de cerinte diferite valori ale puterii de amplificare.

Veti putea alege un amplificator care are posibilitatea de a permite conectarea simultana a mai multor surse de redare a sunetului, pentru a putea avea acces la toate tipurile de aparatura de redare, atat analogica cat si digitala. Pe langa aceasta facilitate un amplificator stereo, va poate pune la dispozitie variante diverse de conectare a unuia sau mai multor seturi de boxe pe care le veti pozitiona intr-o asemenea maniera incat sa obtineti maximul de eficienta in auditie.

Pe langa aceste caracteristici generale, amplificatoarele audio detin in functie de marca si performante o serie de facilitati electronice care prin actionarea a diferite comutatoare pot aduce corectii ale sunetului in spectrul sunetelor redate pe frecvente inalta sau joase.

Drumul sunetului prin acest sistem de auditie nu ar fi complet fara sistemele de boxe audio, care practic reproduc fidel sursa care ne incanta cu inregistrarea pe care o detine. Aceste sisteme sunt conectate direct la iesirea de putere a amplificatorului audio si pot avea diferite valori pentru difuzoare. Se vor alege boxe ca caror valoare insumata a puterii difuzoarelor depaseste valoarea maxima a puterii de iesire a amplificatorului, pentru a le proteja in cazul depasirii accidentale a volumului oferit de amplificator.

Aveti de ales intre boxe cu una, doua sau trei cai, in sistem de compresie, sau cu bass-reflex, specializate pentru auditii pentru acasa sau pentru studio, toate fiind destinate unei redari de calitate asa cum isi doreste orice impatimit al muzicii. Dintre aceste sisteme de boxe, un renume aparte in randul melomanilor in reprezinta aceste boxe bose, care vor oferi in timpul auditiilor un efect coplesitor de autenticitate si complexitate a sunetului emis.

O categorie aparte a celor care asculta muzica, este cea a automibilistilor, care practic nu se pot desparti de placerea auditiei pieselor preferate nici macar pentru o clipa. Si pentru acestia au fost concepute de catre specialisti, instalatii de sunet adaptate cerintelor de spatiu pe care un automobil le poate pune la dispozitie.

Se va putea alge un amplificator auto, cu performante similare cu unul pentru casa, iar uneori pentru extravaganta chiar cu puteri mult mai ridicate decat s-ar putea suporta in mod obisnuit. De aceea si pentru boxe auto, s-au pus in aplicare procedee de fabricatie aparte, in special datorita mediului in care aceste boxe vor fi folosite.

Oricare dintre aceste variante veti folosi, muzica este cu siguranta liantul care pune in miscare intregul univers.


difuzoare, boxe

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu